viernes, 16 de octubre de 2009

Quin model de la societat de la informació volem construir?


Tal i com tots sabem, la informació té un paper imprescindible avui dia a la nostra societat, i les tecnologies són el que fan possible aquest procès. Així doncs cal que reflexionem i ens preguntem quin model de societat de infomació volem construir .

Per una banda, la informació que rebem diàriament de la resta del món a través dels mitjans de comunicació, és una eïna molt potent que ens facilita un coneixement més ampli i complert del que ens envolta, i que per tant, ens fa ser crítics, ens fa ser lliures.
Tot i així, em de saber utilitzar aquestes eïnes amb un 100% de seguretat, em de saber el que ens diuen per saber què podem dir nosaltres. Així doncs, tal i com hem vist, la informació que ens venen és un element clau per la comunicació, i per aquest motiu, es pot fer servir per enganyar-nos, ja sigui agreujant problemàtiques com és el cas de la gripe A, o bé per pensar per nosaltres mateixos incidint en allò que consumirem.

Per altra banda, la informació que duem a terme la majoria de la població amb els ordinadors i móvils, és un dels tipus de comunicació fent ús de la tecnologia més freqüents a la nostra societat. Per tant, cal ser conscients que saber fer ús d'aquests elements implica trobar un equilibri i ser relatius a l'hora de utilitzar-los a part de tenir un coneixement del seu funcionament.
Un dels exemples que es va comentar sovint al debat virtual, va ser la diferent actitut que podem tenir davant una persona i darrera una pantalla. Així doncs, cal relativitzar i aprendre a no anul.lar-nos com a persones quan ja no estem protegits darrera una pantalla d'ordinador.

Així doncs, caldria crear una societat en la tot el que ens aporti la tecnologia fos positiu, i per això, cal ser selectius, i saber diferenciar el que ens informen d'una manera objectiva, a allò que ens volen informar completament desfigurat per propis interessos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario